Появи се тийзър на Хобит: Битката на петте армии

2014-08-15 14:06:00
Появи се тийзър на Хобит: Битката на петте армии
Снимка: outnow.ch

Comic-Con определено беше събитието на месеца откъм кино новини, тъй като ни представи огромна порция от кино новости. Някой от тях неминуемо се откроиха повече от други, като например новият актьорски състав на изключително популярният сериал на HBO — Game of Thrones, който предизвика множество вълнения. Новият трейлър на първата част от последния филм от поредицата "Игрите на глада" и разбира се дългоочакваното видео, издаващо част от сюжета на последната част на "Хобитът".

 

 

Подготвените от New Line и Warner кадри бяха повече от внушителни. Те успяха да предизвикат и търсената от студиата асоциация с невероятната трилогия "Властелина на пръстените", тъй като много от кадрите сякаш бяха извадени от емблематичните филми. Музикалното оформление на тийзъра пък си беше откровено заимствано от "Властелина на пръстените", тъй като музиката бе взета от „Завръщането на краля”, а по-конкретно използваната музика бе песента на Пипин “The Steward of Gondor”.

 

Все още не намираме особено много логика в това решение, тъй като сюжета на третата част на "Хобитът" няма много общо с Гондордругарят на Фродо с рибарското селище или с предстоящия епичен сблъсък, оставен за финала на тази предистория, но няма как да не признаем, че песента откъм звучене е повече от подходяща за кадрите.

 

Въпреки множеството кадри показващи ни езерният град целият в димящи руини след отмъстително нападение, впечатляващия дракон, факта, че светът се готви за титанична битка със силите на злото, оставаме все така равнодушни към предстоящия филм, тъй като така и не открихме онази искра, която ни запали по невероятната поредица "Властелина на пръстените".

 

Факт — светът е същият, отново иде време за невероятна битка, но дигитализацията и желанието за огромни приходи на студиото като че ли ни накараха да гледаме на трилогията по различен начин. Не знаем чие е било решението малката и невероятна книжка "Хобитът" да бъде разделена на три доста обстоятелствени и подробни филма, които по някое време просто те приспиват, но едва ли много от феновете са радостни от това решение.

 

Все пак оставяме на вас да прецените дали има смисъл да се вълнувате новата и последна част от трилогията, която очакваме да превземе тъмните зали и големите екрани на 17 декември 2014. Ето и въпросният тийзър, приятно гледане!

 

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия